Intervention

Intervention

Frascati Producties / Naomi Velissariou

theater

Over

première vrijdag 5 juni

Interventie = (letterlijk) tussenkomst, (figuurlijk) inmenging, bemoeienis, ingreep. De term is tegenwoordig vooral bekend in de betekenis van therapeutisch procedé dat gebruikt wordt als format voor make-over tv-programma's.

In Intervention stellen twee beste vrienden, Ravi en Luna, zichzelf en elkaar de vraag wat het is om vandaag de dag een mens te zijn, om een meervoudige, veranderlijke identiteit te hebben. Een voorstelling over identiteitsconstructie op de grens tussen sitcom, gameshow en theater. Wat ontkennen we allemaal om maar niet gelabeld te worden? Om authentiek te zijn maar toch eigentijds? Om niet eenzaam te zijn maar wel autonoom? Om wars van clichés toch gewoon gelukkig te zijn?

Jezelf verontschuldigen om bevestiging te krijgen,
complimenten geven om welwillendheid te creëren,
chargeren om iets duidelijk te maken,
de liefde als concept wantrouwen omdat je al te lang single bent,
iets klassieks altijd combineren met iets sportiefs,
een bepaalde periode van Lou Reed goed vinden,
een gat in je T-shirt knippen om geschiedenis te suggereren,
plots naar huis gaan om aan te geven dat je je onbegrepen voelt
en ‘s nachts huilen in de tram met je hoofd tegen de ruit
omdat de weerspiegeling je pijn verdubbelt.

Het Parool over Naomi in A Tragedy (simplified): ‘Zij is een fascinerende podiumpersoonlijkheid die moeiteloos lijzige afstandelijkheid samenbrengt met intense uitbarstingen en gespeelde gêne.’Naomi won met de voorstelling de TAZ-KBC Jongtheatermakersprijs 2014.

NRC over I See You: ‘Er hangt een magische sfeer van vervreemding in de voorstelling. (…) Velissariou maakt magie tastbaar.’

Naomi Velissariou (1984) ging direct na haar afstuderen aan de Maastrichtse Toneelschool aan de slag bij Frascati Producties. Na Mr Jones, A Tragedy (simplified) en I See You, waarin ze aan de hand van dramaturgische constructies een beeld schiep van liefde, familie en het leven na de dood, gaat Intervention over identiteit anno nu.

Pers

 

Video

trailer Intervention - Frascati Producties/Naomi Velisssariou

Beeld

90 minuten